BME Ifiegyetem 2020

Mi az?

Egy tábor a konvergencia régiókból érkező diákcsoportok részére, ahol 4 nap alatt betekintést nyerhetnek a BME-n oktatott és kutatott területekbe, a BME-n zajló sokszínű életbe.

Hol?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Kiknek?

9-11. osztályos csoportok részére.

Mikor?

2020. július 20-23. között.

A táborról

A tábor ideje alatt bemutatjuk a campust, a felvételivel kapcsolatos tudnivalókat, a diákok megismerhetik a BME-n oktatott-kutatott szakterületeket és a különleges egyetemi hangulatot, a magas színvonalú egyetemi képzést, valamint a diploma nyújtotta munkalehetőségeket.

A 4 nap során bemutatkozik az egyetem összes kara, a résztvevők betekintést kaphatnak abba is, mi a különbség a tudományos vagy a mérnöki tevékenység között.

A pályaválasztás előtt álló középiskolás diákoknak, a leendő egyetemistáknak nagy segítség lehet ez a 4 nap, hogy majd jól döntsenek.

Program

A jelentkezők előadásokon és szemináriumokon vesznek részt: a jövő intelligens gépeinek érzelmeitől az enzimmérnökségig, a közlekedés új kihívásaitól a virtuális valóságig. Az EGIS Gyógyszergyár interaktív látogatóközpontja, a Csodák Palotája, egyetemi séta, hajókirándulás és esti meglepetésprogramok is színesítik a tábor kínálatát.

Egyetemista kísérők

A tábor ideje alatt a BME képzésében résztvevő hallgatók segítik a helyszínek közötti mozgásban a csoportokat, és nem utolsó sorban elmesélik tapasztalataikat az intézményről, válaszolnak minden olyan kérdésre, amely felmerül a középiskolások körében.

Ha szeretnének részt venni a táborban, ha szeretnék megismerni a sokszínű műegyetemi életet, írjanak az ifiegyetem@eit.bme.hu címre.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és meghívottat!

Az Ifiegyetem facebook oldala:

Rólunk írták

Rólunk írták

dátum

2020-07-20 - 2020-07-23

időpont

Egész nap

Helyszín

BME
QR Code