Nyári tábor a jövő BME-s hallgatóinak

A 2019. évi nyári táborunkat két turnusban szerveztük meg Balatonlellén az egyetem üdülőben. A táborban 20 illetve 26 diák vett részt a célcsoportból. A programokat a BME Hallgatói Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai, egyetemi hallgatók, valamint képzett trénerek tartották.

Az első nap délután a hallgatói juttatási-térítési rendszer, az MTMI szakok speciális hallgatói önszerveződései (szakkollégiumok, öntevékeny körök, hagyományok) ismertetésére került sor. Este csapatépítés volt, melynek keretében a középiskolások játékos vetélkedők keretében ismerkedtek meg a hallgatói élet tradícióval (egyetemi-kari napok és klasszikus hallgatói rendezvények, selmecbányai hagyományok, az öntevékeny körök szokásos típusai, sporthagyományok stb.). Másnap délelőtt készségfejlesztő tréningen vehettek rész a diákok. Párhuzamosan három témára fókuszálva történt a saját élmény alapú fejlesztés: az első csoport stresszkezelési technikákat sajátított el, melyek az érettségi időszakában, és később az egyetemi élet során is hatékonyan alkalmazhatóak. A 2. csoport a munka világában kifejezetten fontos csapatmunkával ismerkedhetett meg, míg a 3. csoport a kommunikációs készségeit csiszolhatta. Az életkori specialitásokat figyelembe vevő (pl. figyelmi terjedelem), és a munkaerőpiac igényeire reflektáló képzések után mini nyílt napot tartottunk. Bemutatkoztak a karok oktatásszervezési munkájában közvetlenül részt vevő hallgatói képviselők, bemutatták az MTMI szakok jellegzetes hallgatói útjait. A szokásos hivatalos formák és frontális előadás helyett „élő könyvtár”-szerűen rendeztük be a teret, így kötetlenebb beszélgetésre nyílt mód a kari hallgatói önkormányzatok oktatási felelőseivel, részletesen ismertetve az egyes szakok sajátosságait a mérföldkövek, buktatók, szórótárgyak, a választható elágazások, tanulmányi korrekciók lehetőségeit.

Este csapatépítő tréningen a tanulók a kreativitásukat és az együttműködési készségeiket igénybe véve ismerkedhettek meg a mérnöki tanulmányok izgalmaival. Az utolsó nap délelőtt pályaorientációs (önismeret, pályaválasztás, erősség-gyengeség reális értékelése, döntéshozás) tréning következett, majd délután hazautaztak a résztvevők.

dátum

2019-08-05 - 2019-08-07

időpont

Egész nap

Helyszín

Balatonlelle
Balatonlelle
Kategóriák
QR Code