Városi séta

A Táncsics Szakgimnázium (Veszprém) 9. osztályos tanulói az Aulába érkeztek, és ott kezdetét is vette az egyetem épületével történő ismerkedés, méghozzá az egyetem főépületének rövid bemutatásával. Majd egy kis kitérővel a folyosókon néhány korábbi hídelem megtekintés volt soron, miközben a tablókon a korábbi évek középiskolások számára kiírt fotópályázatának nyertes képeit is megnézte a csapat. Ezt követően egy tanteremben a képzési struktúra ismertetésével folytatódott a program. A kirándulás előkészületei is itt zajlottak; a hídszerkezetek ismertetése, néhány konkrét adat a hidakról, és néhány érdekesség építésükről. A program a szabadban folytatódott, az egyetem kertjének bejárásával, a szoborpark megtekintésével, majd Pecz Samu könyvtárépületébe ment a csapat. Az olvasóterem előtt fotózás, beszélgetés, majd újból a ki szabadba, hiszen a Szabadság híd Gerber-csuklóinak megkeresése volt a feladat.

Gyalogosan átjutva a pesti oldalra a Nagyvásárcsarnok külső és belső tanulmányozása után a HUngarikum utcában felkereste a csoport a Gömböc-simogatót. A Gömböc mint geometriai felfedezés/különleges test nagy sikert aratott a tanulók körében.

Az ismertetések után és a program egyes pontjai között több kérdés is elhangzott, hiszen a fiatalokat érdekelték a hídszerkezetek, a műszaki megoldások.

A diákok megköszönve a délelőtti programot elbúcsúztak, és a nap további részét már egyetemi kíséret nélkül töltötték Budapesten. A program házigazdája Dr. Baráti Ilona volt.

dátum

2019-05-24

időpont

Egész nap

Helyszín

BME
QR Code